Ελληνικό Κοινοβούλιο: η έκπτωση ενός κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού

Πήγαινε κάτω

Ελληνικό Κοινοβούλιο: η έκπτωση ενός κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού

Δημοσίευση  James. Την / Το Κυρ Μάης 29, 2011 9:33 pm

Θεμέλιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αποτελεί η Βουλή,πανάρχαιος θεσμός,που ασκεί νομοθετική εξουσία,είναι δηλαδή επιφορτισμένη με την ψήφιση νόμων αλλά και τον έλεγχο της κυβερνητικής δραστηριότητας.Εκλέγεται από τους πολίτες,εκφράζει τη βούληση του λαού και προασπίζεται το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.
Στην σημερινή εποχή όμως,το ελληνικό κοινοβούλιο απέχει μακράν από τις λειτουργίες που οφείλει να ασκεί,από τα καθήκοντα που οι εκπρόσωποί του έχουν ορκιστεί ότι θα υπηρετούν και αντιπροσωπεύουν το λαό και τα συμφέροντά του μόνο << κατ' όνομα >>.
Στην πραγματικότητα,η σημερινή δημοκρατία,όπως ασκείται από τους εκπροσώπους του έθνους έχει μετατραπεί σε << κλεπτοκρατία >>.Τα κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής ζωής είναι η διαφθορά,τα οικονομικά σκάνδαλα,η απεμπόληση οραμάτων και ιδανικών,η αναξιοκρατία,η απάτη και η δημαγωγία.
Το πολιτικό μας σύστημα έχει εγκλωβιστεί στην οικογενειοκρατία,αφού εναλλάσσονται στην εξουσία τα μέλη συγκεκριμένων πολιτικών οικογενειών << κληρονομικώ δικαιώματι >>.
Με μια σύντομη << ματιά >> στη νεότερη ιστορία της χώρας μας διαπιστώνουμε ότι μέσω αυτής της << κληρονομικής διαδοχής >> αναδείχτηκαν 23(!) πρωθυπουργοί του ελληνικού κράτους!
Δημοκρατικές αρχές και αξίες,όπως η διαφάνεια και λογοδοσία προς στο λαό,καταστρατηγούνται καθημερινά μπροστά στα πάγια φαινόμενα της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς,του παράνομου πλουτισμού,της έκπτωσης θεσμών και προσώπων.Οι φορείς του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν αποδειχθεί κατ' επανάληψη αναξιόπιστοι και ανίκανοι να σταθούν στο ύψος που επιβάλλει ο ρόλος τους αλλά και οι περιστάσεις.
Οι βουλευτές έχουν μετατραπεί σε << βόλευτες >>, όπως πολύ πετυχημένα λεέι ο λαός και επιδίδονται σε ψεύτικες υποσχέσεις , κολακίες προς το << μέσο πολίτη >>, που του χαιδεύουν τα αυτιά με τα << ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα >>, χώρις όμως να δίνουν λύσεις.
Η ημιμάθεια που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο ποσοστό τους - αφού τα τελευταία χρόνια έχουν διεισδύσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο αμαθείς και ημιμαθείς ,τηλεοπτικά πρόσωπα και σταρ του σύγχρονου ελληνικού << lifestyle >> - αποδεικνύει τον εκφυλισμό του θεσμού και την έκπτωσή του.Η εικόνα παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο,η εντύπωση που προκαλεί ο κάθε βουλευτής που αγορεύει είτε στο βήμα της Βουλής , είτε στις τηλεοπτικές οθόνες και όχι το επιχείρημα και η βαρύτητα του.Θέατρο παίζουν κάθε βράδυ στις 8 το γνωστό << θέατρο της πολιτικής >>, που είναι κενό,χωρίς περιεχόμενο και ουσία, που προπαγανδίζει,που διαστρεβλώνει την αλήθεια,αποπροσανατολίζει,αποκοιμήζει και που παράλληλα , αποδεικνύει την ανευθυνότητα των πολιτικών και τον αμοραλισμό τους.Με τους νόμους που ψηφίζουν << ερήμην του λαού >> για να προστατεύσουν τα δικά τους προνόμια,'οπως η βουλευτικά ασυλία σε περίπτωση ανομίας ή η παραγραφή αδικημάτων,επιβεβαιώνουν πως είναι όλοι συμμέτοχοι και συνένοχοι σε αυτό το βρόμικο παιχνίδι της αρπαγής του δημοσίου πλούτου,διεφθαρμένοι και αδιάφοροι για τα πραγματικά συμφέροντα του λαού ή του έθνους.
Κι αν κάποιοι με κατηγορήσουν για << γενικεύσεις >> και << ισοπεδωτικές αντιλήψεις >>,απαντώ ότι οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα...
Η πολιτική περνά τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων, η αναξιοπιστία και η ανικανότητα των πολιτικών να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας επιδεινώνουν την κατάσταση.Το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει,κι αν το αφήσουμε έτσι,θα μολύνει ό,τι γερό και υγιές έχει απομείνει.
Χρειάζονται ριζικές αλλαγές,μία εκ βάθρων ανατροπή θα μπορούσε να φέρει νέο και αξιόπιστο Σύνταγμα,νέες δομές της πολιτείας και κυρίως,νέες,υγιείς πολιτικές δυνάμεις.Όσο για μένα,ένα νέο παιδί της << γενιάς των 300 ευρώ >>, χωρίς προοπτικές και με ασαφές μέλλον,που όλοι διατυμπανίζουν ότι θα ζήσω χειρότερα από τους γονείς μου,κρατάω με πείσμα το όνειρο και τις αξίες , μετατρέπω την οργή μου σε διαμαρτυρία και αντίσταση και
<< γύριζω τις πλάτες μου στο μέλλον
που εσείς φτιάξατε
αφού η ιστορία σας ανήκει,
σαρώστε το λοιπόν,αν επιμένετε
Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ'έχετε...>>

James.
Πρωτάρης
Πρωτάρης

Αριθμός μηνυμάτων : 15
Ημερομηνία εγγραφής : 01/10/2010
Ηλικία : 24
Τόπος : Athens, Greece

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης